Marnix Bos – advocaat

M.P.A. Bos (1)

Een praktische strateeg die goed luistert en snel schakelt. Dat is de in fusies en overnames, commerciële geschillen en arbeidsrecht gespecialiseerde Marnix Bos.
Marnix is advocaat sinds 1995 en houdt zich met name bezig met (1) het opstellen van contracten op het gebied van commerciële samenwerkingen, fusies en overnames; en (2) het oplossen van geschillen die binnen commerciële samenwerkingen, fusies en overnames kunnen ontstaan. Binnen het arbeidsrecht focust Marnix zich met name op het adviseren en procederen over individueel en/of collectief arbeidsrecht.

Naast dat hij erg geniet van het contact met zijn cliënten, vindt Marnix de advocatuur een mooi vak vanwege de creativiteit die zaken veelal vergen. In elk complex probleem zoekt hij naar een praktische oplossing. Als dat mogelijk is probeert hij tot een minnelijke regeling te komen. Lukt dat niet, dan gaat hij een procedure niet uit de weg.

Marnix schreef mee aan het juridisch jaarboek ‘Recht voor de ondernemer’ en deelt zijn kennis ook tijdens cursussen. Hij heeft een positieve kijk op het leven en op de zaken waarmee hij zich bezighoudt. In de woorden van zijn collega’s: ‘De advocaat die je iedereen gunt’.

Recente zaken

  • De uitkoop van twee minderheidsaandeelhouders door de grootaandeelhouder.
  • Het oplossen van een geschil binnen de aandeelhouders van een familiebedrijf.
  • De verkoop van een Nederlands uitzendbureau aan een buitenlandse koper.
  • De splitsing van een maatschap van accountants, die onderling in een conflict terecht waren gekomen.
  • Meerdere individuele ontslagtrajecten, zowel namens de werkgever als namens de werknemer.
  • Het voeren van een procedure over een ontslag op staande voet.
  • Het verzorgen en geven van in-house-cursussen voor cliënten op het gebied van arbeidsrecht.

Neem contact op met Marnix Bos – advocaat

+31(0)30-231 80 60 bos@berculo.nl