Huur, vastgoed & burenrecht

Wonen en werken, kopen of huren, de omgang met buren. Bij deze dagelijkse dingen komt het soms aan op juridische conflicten. Er zijn veel regels en de belangen zijn groot. Het is daarom belangrijk om goed advies te krijgen over wat haalbaar is en hoe het beste resultaat behaald kan worden. Wij helpen onze cliënten met een goed plan van aanpak om hun recht te halen en conflicten te voorkomen.

Huur en verhuur

Als verhuurder loopt u risico’s: een huurder heeft in Nederland uitgebreide huurbescherming. Wat als uw huurder niet meer wil of kan betalen? Wat moet je doen als onderhoud nodig is en de huurder daarom korting wil? Het is dan belangrijk snel in actie te komen. Wij richten ons met onze cliënten op het oplossen van het probleem en het vermijden van procedures. U wil immers zonder zorgen uw vastgoed exploiteren. En als het zonder rechter niet gaat zorgen wij voor goede rechtsbijstand tegen normale prijzen.

Voorkomen is beter dan genezen: wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden voor huurovereenkomst.

Voor huurders ligt een conflict met de verhuurder snel op de loer. Wellicht klopt de afrekening voor servicekosten niet, wil uw verhuurder liever de huurrelatie beëindigen of heeft u schade vanwege een lekkage. Wellicht lukt het betalen van de huur tijdelijk niet. Door in actie te komen kan het probleem worden opgelost. Wij bespreken uw geval en gaan het gesprek met de verhuurder aan. Als een regeling niet lukt kunt u op ons rekenen tijdens de procedure.

Vastgoed

U verkoopt uw huis, maar de koper haakt op het laatste moment af. Uw Vereniging van Eigenaars maakt er een potje van. Uw gekochte huis blijkt een kat in de zak vol verborgen gebreken. Uw buurman zegt plots een recht van overpad te hebben door uw achtertuin. Wat moet u doen? Voor advies over vastgoedkwesties bent u bij ons aan het juiste adres.

Burenrecht

Een aflevering van de Rijdende Rechter kijken is leuk, maar zelf ruzie met de buren hebben is voor velen een nachtmerrie. Het burenrecht is een breed gebied. Overlast, erfgrenzen, privacy, erfdienstbaarheden, gedeelde muren. En voor alles zijn talloze regels. U doet er dan verstandig aan om contact met ons op te nemen. Wij kijken of een u zaak heeft en gaan in overleg met de buren. Door samen een stappenplan te maken kijken we of het probleem kan worden opgelost. En als we er niet samen uitkomen stappen we naar de rechter.