Maarten Kalkwiek

Maarten is een denker die de taal van zijn cliënten spreekt. Hij herkent problemen en voorkomt ze als het kan, zonder dat daar juridische procedures voor nodig zijn. Mocht het toch tot een procedure komen, dan staat hij zijn cliënten bij met zijn ruime proceservaring.

Naast zijn werk als advocaat is Maarten betrokken bij een aantal Legal Tech start-ups. Zo is hij medeoprichter van Kredietbeveiliging, een start-up die investeerders in staat stelt om geautomatiseerd de verpanding van activa te regelen en transactiedocumentatie op te stellen. Ook is hij betrokken bij een initiatief om civielrechtelijke beslissingsprocessen uit te drukken in algoritmes en beslisbomen. In zijn vrije tijd brengt Maarten graag tijd door met zijn gezin en verbreedt hij zijn kennis door kennis op te doen van andere disciplines dan het recht.

Recente zaken

  • Procederen over de totstandkoming van een samenwerkingsovereenkomst / gerechtvaardigd totstandkomingsvertrouwen terzake deze samenwerkingsovereenkomst.
  • Begeleiding van de verkoop van de aandelen van een minderheidsaandeelhouder in de financiële sector.
  • Het procederen tegen de buitenlandse aandeelhouders en bestuurders van een failliet Nederlands bedrijf in opdracht van een grote crediteur van dit bedrijf.
  • Het procederen tegen een bedrijf dat onrechtmatig beslag heeft gelegd op de activa van een ander bedrijf.
  • Het dagvaarden van de eigenaren van een bedrijf die bij de voorgenomen verkoop van dat bedrijf onjuiste informatie hebben verstrekt.
  • Het ontwerpen van een Legal Tech startup die voor alternatieve kredietverstrekkers zekerheden van debiteuren verpandt.

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

  • Mede-eigenaar en bestuurder van Kredietbeveiliging.

Neem contact op met Maarten Kalkwiek

+31(0)30-231 80 60 +31(0)6-542 94 91 1 kalkwiek@berculo.nl