Joost Berculo

Joost Berculo werkt vanaf 1982 in het kantoor. Hij specialiseerde zich in het arbeidsrecht. De interactie tussen enerzijds mensen onderling en anderzijds en het recht boeit hem zeer. Joost houdt zich onder meer bezig met het adviseren op het gebied van arbeidsvoorwaarden, het beëindigen van arbeidsovereenkomsten en met het regelen van de financiële gevolgen daarvan.

Als ervaren advocaat treedt hij op voor bedrijven en organisaties, maar ook heeft hij veel ervaring met het behartigen van de belangen van werknemers. Natuurlijk houdt hij van het winnen van een zaak, maar heeft ook genoeg relativeringsvermogen om in het oog te houden dat hij met mensen te maken heeft. Een gedreven advocaat, die veel om zijn cliënten geeft.

Joost is een van de vaste docenten van Opleidingen Sociaal Recht, welke organisatie cursussen en opleidingen verzorgt voor onder meer advocaten en andere rechtshulpverleners. Verder spreekt hij regelmatig op cursussen, seminars en overige bijeenkomsten over het arbeidsrecht.

Recente zaken

  • Bijstaan van een Raad van Toezicht bij afwegingen over positie bestuurder.
  • Bijstaan werknemer bij bedrijfseconomisch ontslag.
  • Beoordelen arbeidsvoorwaarden diverse organisaties i.v.m. nieuwe wetgeving (WAB).

Lidmaatschappen en nevenactiviteiten

  • Van 1990 tot 2000 lid van de sectie arbeidsrecht van de Adviesraad voor de Beroepsopleiding (Nederlandse Orde van Advocaten).
  • (Kanton)rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Midden-Nederland (1992 tot heden, thans niet actief) en de rechtbank Amsterdam (1998 tot 2015).
  • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging van Arbeidsrecht, de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden Nederland (VAANM) en van de Adviescommissie Arbeidsrecht van de OSR.
  • Voorzitter van de Commissie van Beroep van de KNZB.

Neem contact op met Joost Berculo

+31(0)30-231 80 60 berculo@berculo.nl